| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
orfea KD Obala-Koper

Pridružen/-a: 23 Nov 2005 13:56 Prispevkov: 902 Kraj: koper
|
Objavljeno: 28 Jan, 2008 12:06 Naslov sporočila: |
|
|
|
Nezdravo treniranje poslušnosti bi rekla treningu, ki psa "ubija"
Če pa pes uživa skozi celo poslušnost, da se z vajami poslušnosti uveljavlja, nimam nič proti, če se to počne vsak dan. Največji problem na poslušnosti je, da mi skozi silimo v psa in ima pes tega posiljevanja malo poln kufer, zato pol vse skupi razpade. Dosešt to, da pes sili vate in teži za to, da se neki dela,je pa čisto druga zadeva...oz. čisto druga filozofija šolanja  _________________ "It's the magic in risking everything for a dream that noone sees but you". |
|
| Nazaj na vrh |
|
|
Teski KD Krim

Pridružen/-a: 17 Okt 2005 22:22 Prispevkov: 1218 Kraj: Solkan, Grosuplje & še kje...
|
Objavljeno: 28 Jan, 2008 14:12 Naslov sporočila: |
|
|
|
| orfea je napisal/a: | Dosešt to, da pes sili vate in teži za to, da se neki dela,je pa čisto druga zadeva...oz. čisto druga filozofija šolanja  |
Se strinjam. Sedaj poskušam (sem sicer zelo na začetku) spraviti v prakso osnove te filozofije, ki mi v teoriji zelo dobro zveni.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
|
lurko KD Ljubljana

Pridružen/-a: 07 Okt 2005 20:21 Prispevkov: 3930 Kraj: kamor me pot zanese
|
Objavljeno: 28 Jan, 2008 18:32 Naslov sporočila: |
|
|
|
| orfea je napisal/a: | Dosešt to, da pes sili vate in teži za to, da se neki dela,je pa čisto druga zadeva...oz. čisto druga filozofija šolanja  |
To pa je tisto pravo!
Se popolnoma strinjam Orfea!  _________________ "Kdor premaga druge je močan, kdor premaga sebe je mogočen. Kdor je zadovoljen s svojo usodo je bogat" Lao Ce
............................
a je to men' hobi? |
|
| Nazaj na vrh |
|
|
orfea KD Obala-Koper

|
Objavljeno: 31 Jan, 2008 9:18 Naslov sporočila: |
|
|
|
Eno vprašanje za sodnico Lurkovo ...če se spomneš zadnjič v NGorici je bil poligon označen na metre. Torej nisi upoštevala 50 korakov ampak si gledala označbo 50 m (popravi me če se motim!)
Sedaj malo čekiram pravilnik, pa vidim da piše za vse vaje v korakih. Sprašujem ker pripravljamo poligon za soboto in me to zanima. Vprašanje ni provokativne narave  _________________ "It's the magic in risking everything for a dream that noone sees but you". |
|
| Nazaj na vrh |
|
|
lurko KD Ljubljana

|
Objavljeno: 31 Jan, 2008 16:31 Naslov sporočila: |
|
|
|
Ne vem če je bila oznaka 50 metrov ali 50 korakov?!
Ampak jaz sem bolj štela korake vodnika, nekaj korakov manj še toleriram. Ni pa pravilno, če vodnik naredi 30 korakov namesto 50 korakov pri vaji proste vodljivosti.
Če pa gledamo vaje v gibanju pa mora biti do vaje 10-15 korakov in potem 30 korakov do mesta kjer se vodnik ustavi.
Tudi aport mora vodnik vreči 10 korakov stran.
Pri vaji naprej pa naj bi pes naredil cca 40 korakov in če gledamo, da mora vodnik prej narediti 10-15 korakov, potem naj bi pes šel do linije, ki označuje 50 korakov od izhodišča.
Edino plazenje je metrih - 10 metrov!
Upam da sem odgovorila???
Dobro delajte!  _________________ "Kdor premaga druge je močan, kdor premaga sebe je mogočen. Kdor je zadovoljen s svojo usodo je bogat" Lao Ce
a je to men' hobi? |
|
| Nazaj na vrh |
|
|
orfea KD Obala-Koper

|
Objavljeno: 31 Jan, 2008 19:41 Naslov sporočila: |
|
|
|
Si! Hvala  _________________ "It's the magic in risking everything for a dream that noone sees but you". |
|
| Nazaj na vrh |
|
|
lurko KD Ljubljana

|
Objavljeno: 27 Nov, 2009 21:43 Naslov sporočila: |
|
|
|
Vse je mogoče:
http://vimeo.com/7356697 _________________ "Kdor premaga druge je močan, kdor premaga sebe je mogočen. Kdor je zadovoljen s svojo usodo je bogat" Lao Ce
a je to men' hobi? |
|
| Nazaj na vrh |
|
|
Andreja KD Obala-Koper

Pridružen/-a: 14 Jul 2006 9:39 Prispevkov: 346 Kraj: Koper
|
Objavljeno: 29 Nov, 2009 11:15 Naslov sporočila: |
|
|